Euphonia

In het jaar 2000 zag Euphonia het levenslicht als het jeugdorkest van de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem. Sindsdien heeft Euphonia zich ontwikkeld tot een volwaardig fanfareorkest bestaande uit een enthousiaste groep van getalenteerde jonge muzikanten.

Wekelijks komen deze jonge musici bijeen om te repeteren aan een uitdagend en educatief repertoire. Hun muzikale reis omvat een scala aan hoogtepunten, waaronder thematische concerten, buitenoptredens en een jaarlijkse deelname aan muzikale wedstrijden. Dit gevarieerde parcours biedt de jonge leden van Euphonia een unieke kans om hun passie voor muziek verder te verkennen en te ontwikkelen.

 De repetities gaan steeds door op zondagochtend tussen 10u45 en 12u​.

Gilles Demeurisse

Gilles begon zijn muzikale carrière op bugel aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Izegem.  Na zijn middelbare studies zette Gilles zijn muzikale opleiding verder op euphonium aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Nick Ost en later aan het KASK conservatorium Gent bij Frank Vantroyen waar hij in 2016 zijn masterdiploma behaalde ‘maxima cum laude’ Als freelance-muzikant speelt hij regelmatig bij orkesten als de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen, Luchtmacht, Marine en de Vlaamse Opera.

De passie voor dirigeren werd steeds groter en in 2023 behaalde Gilles een masteropleiding hafabra-directie bij Steven Verhaert en Jan Van der Roost aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen met grootste onderscheiding.

Als docent is Gilles werkzaam in Art'iz Izegem en de stedelijke Academie voor Muziek & Woord te Menen. Daarnaast is Gilles de dirigent van de JET Symphonic Band uit Tielt.​​2023  ​EMJ Neerpelt First Prize
​​ ​​2022​ ​Jeugdorkestenfestival Vlamo
​​ ​​2018 ​​ ​Evaluatieconcerten Vlamo Eerste Prijs Cum Laude
​​ ​​2017 ​​ ​EMJ Neerpelt First Prize Cum Laude
​2014 ​Evaluatieconcerten Vlamo Eerste Prijs Cum Laude
​2013 ​EMJ Neerpelt First Prize Cum Laude
​2011 ​EMJ Neerpelt First Prize Cum Laude